Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Γρήγορα φιλετάκια κοτόπουλου με μέλι, σκόρδο και ντοματίνια


Γρήγορα φιλετάκια κοτόπουλου με μέλι, σκόρδο και ντοματίνια


(Φωτ.: gastronomos.gr / Άκης Ορφανίδης)


Ένα αρωματικό πιάτο με πλούσιο χρώμα, που είναι έτοιμο σε μόλις μισή ώρα!
ΥΛΙΚΑ
700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, κομμένο σε λωρίδες πάχους 2 εκ.
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
40 ml χυμός λεμονιού
2 κ.σ. φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 6-7΄, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και αλατοπίπερο, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3΄, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα και το λεμόνι και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε το βασιλικό και μαγειρεύουμε για άλλα 5΄, μέχρι να μελώσουν τα ντοματάκια και να γίνει το κοτόπουλο.
Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και αφράτο ρύζι.

Πηγή: gastronomos.gr / Νίκη Χρυσανθίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου