Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Πεζουκλού τανέας, η παντζαροσαλάτα αλά ποντιακά


Πεζουκλού τανέας, η παντζαροσαλάτα αλά ποντιακά


(Φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)


Ο νεαρός σεφ Σάββας Καρίπογλου «πειραματίζεται» με την ποντιακή κουζίνα και δημιουργεί πιάτα με πιο μοντέρνα μορφή έτοιμα να... διεκδικήσουν θέση σε γκουρμέ εστιατόρια!
ΥΛΙΚΑ
3 φρέσκα παντζάρια (με τα φύλλα)
1 κλωνάρι σέλινο
1 ματσάκι δυόσμο
1 αγγουράκι τουρσί
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ξίδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια, αφαιρούμε τα φύλλα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα κόβουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, τα καρύδια και τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.


Η σαλάτα σερβίρεται πάνω βρασμένα παντζαρόφυλλα. Σε μια πιο... γκουρμέ εκδοχή της, όμως, θα μπορούσαμε να την σερβίρουμε διαφορετικά – με τα υλικά να ξεχωρίζουν μέσα στο πιάτο, και πάνω σε μια λεπτή στρώση από τριμμένο καρύδι:


(Φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου