Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Πασκιτάν

Πασκιτάν



Το όνομα του προέρχεται από τις λέξεις μπασκί (=πίεση) και Ταν, ακριβώς γιατί είναι υποπροϊόν του Ταν ( το οποίο με τη σειρά του είναι το προϊόν που μένει μετά την απομάκρυνση του βουτύρου από το γιαούρτι). Το Ταν τοποθετείται σε πάνινους σάκους για να στραγγίσει και να δώσει το Πασκιτάν.

Γάλα: φρέσκο αγελαδινό ημιαποβουτυρωμένο

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Μαλακό τυρί , χωρίς αλάτι, προϊόν επεξεργασίας του Ταν. Η υπόξινη γεύση του γιαουρτιού παραμένει χωρίς να καλύπτει τη γλυκύτητα που προκύπτει από τη ζύμωση.

Σχόλιο Παραγωγού: "Απίστευτα γευστικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πλήθος συνταγών. Πρώτη ύλη για το Σουρβά, αλλά εξαιρετικό στο τζατζίκι, σε γλυκά ή συνοδευόμενο από πετιμέζι ή μαρμελάδα.."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου