Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΝΤΣΕΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

ΠΑΝΤΣΕΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



ΥΛΙΚΑ:

Για 4 μερίδες:

• 500 γρ. χοιρινές πανσέτες, χωρίς κόκαλο

• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

• 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη

• 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι

• 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη

• 1/2 φλιτζάνι (100 ml) καλής ποιότητας ξίδι

• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο


Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις πανσέτες σε λεπτές λωρίδες, πάχους όχι περισσότερο από 1 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το θυμάρι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και προσθέτουμε το ξίδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και πάλι, σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε κατά μέρος για 1 ώρα για να μαριναριστούν καλά οι λωρίδες της πανσέτας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C. Στερεώνουμε μια πυκνή σχάρα σε ένα ταψί, ώστε να υπάρχει κενό ανάμεσά τους. Στραγγίζουμε τις λωρίδες της πανσέτας από τη μαρινάδα και τις απλώνουμε πάνω στη σχάρα, σε μονή στρώση. Βάζουμε τη σχάρα -με το ταψί από κάτω- στο μεσαίο ράφι του φούρνου και τις ψήνουμε για 20- 25 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθούν και να ροδίσουν.


ΤΖΑΤΖΙΚΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΖΑΤΖΙΚΑΚΙ


ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΤΖΙΚΑΚΙ ΜΑΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:



• 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

• 2 αγγούρια

• Αλάτι

• Σκόρδο 7 σκελίδες

• Ελαιόλαδο

• Λίγο ξύδι
Πλένουμε τα αγγουράκια μας και τα τρίβουμε στον τρίφτη (στη χοντρή πλευρά, δεν τα ξεφλουδίζουμε), από κάτω έχουμε βάλει το στραγγιστήρι για να φύγει το περιττό νερό. Λιώνω στο γουδί καλά το σκόρδο με το αλάτι. Μεταφέρουμε το γιαούρτι σε λεκάνη, βάζουμε το αγγούρι (το στίβουμε με τα χέρια για να φύγει όλο το νερό του), το σκόρδο, λίγο ξύδι, αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προσοχή στο ξύδι, βάζουμε λίγο δοκιμάζοντας κάθε φορά αν χρειάζεται και άλλο, γιατί αν θα βάλετε πολύ θα ξινίσει
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΠΑΝΩ ΣΑΣ….ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου