Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016

Βανίλια με ποτό βύσσινο.( υποβρύχιο συνταγή)

Βανίλια ( υποβρύχιο συνταγή)


image
image
Βρήκα πολλές στο internet αλλά τελικά κατέληξα σ’ αυτή της φίλης μου Eri του Captain Cook γιατί δεν  μ’ αρέσει η  μαστίχα.
image
image
Την πρώτη φορά μου έγινε πέτρα ( τη χτύπησα πολύ) τη δεύτερη μαλακή ( βιάστηκα να τελειώσω) και την τρίτη πέτυχε ( τη σταμάτησα όταν έγινε σαν πηχτή κρέμα!!!
image
Μόνο που την έκανα διαφορετικά προσθέτοντας τη δική μου πινελιά .
Γίνεται πολύ εύκολα, με απλά υλικά αλλά  θέλει ανακάτεμα ( πιο εύκολη από το χαλβά ).
Υλικά:
1 ποτήρι νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 κάψουλα βανίλια
1 φλυτζανάκι του καφέ ποτό βύσσινο.
Εκτέλεση:
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το ποτό ( σπιτικό  λικέρ) να βράσουν σαν σιρόπι,ανακατεύοντας συχνά.
Όταν δέσει κατεβάζουμε και ρίχνουμε τη βανίλια.
Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
image
Αφήνουμε λίγο και συνεχίζουμε ώσπου να ασπρίσει και να δυσκολεύεται η κουτάλα.
image
Το ποτό βύσσινο  της έδωσε τη γεύση και το άρωμά του και μια απόχρωση του ροζ.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με παγωμένο νερό.
image
Όσοι τη δοκίμασαν τους άρεσε!
Η παραδοσιακή συνταγή είναι:
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 σταγόνα μαστίχα (  τη βάζουμε να βράσει με τη ζάχαρη)
1 κάψουλα βανίλια.
image
Αν γίνει σφιχτή η μαλακή προσθέστε λίγο νερό και ξαναβράστε την,κάνοντας την ίδια διαδικασία με το ανακάτεμα   ή φτιάχνοντας την σιρόπι για χαλβά.
Για χρώμα βάλτε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής ή εσάνς ,ροδόνερο,ή οτιδήποτε σας ταιριάζει σε γεύση ( φυστίκι).
image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου