Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

ΓΛΥΚΆΚΙΑ ΚΑΡΌΤΟΥ ΜΕ ΙΝΔΙΚΉ ΚΑΡΎΔΑ

ΓΛΥΚΆΚΙΑ ΚΑΡΌΤΟΥ ΜΕ ΙΝΔΙΚΉ ΚΑΡΎΔΑ ΝΗΣΤΊΣΙΜΟ!!!



Πρωτότυπα, νόστιμα και ελαφριά, νηστίσιμα γλυκάκια καρότου.
Θα σας ξαφνιάσουν ευχάριστα με την ιδιαίτερη γεύση τους.

Μια υπέροχη συνταγή του Ν. Τσελεμεντέ με πολύ λίγα υλικά που θα σας καταπλήξει.

Υλικά συνταγής

1 κιλό καρότα τριμμένα
400 γρ. ζάχαρη
ξύσμα 3 πορτοκαλιών
200-250 γρ. ινδοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία τα τριμμένα καρότα, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιών.

Ανακατεύετε συνεχώς τα υλικά με ξύλινη κουτάλα. Η ζάχαρη σιγά-σιγά θα λιώνει και τα καρότα θα βγάζουν τα υγρά τους. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και να έχετε ένα ομοιογενοποιημένο μείγμα.

Τέλος προσθέτετε την ινδική καρύδα (κρατάτε λίγη για το πασπάλισμα) ανακατεύετε και αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.

Μόλις το μείγμα κρυώσει πολύ καλά, τόσο όσο να ανέχεσθε τη θερμοκρασία του στα χέρια σας, παίρνετε μικρές ποσότητες και πλάθετε σε μπαλίτσες.

Τοποθετείτε τα γλυκάκια σε πιατέλα σερβιρίσματος και τα πασπαλίζετε με τη τριμμένη καρύδα που κρατήσατε.

πηγη΄΄ελλαδας γευσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου