Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

Χορτοπιτάκια με γιαούρτι και φέτα

Χορτοπιτάκια με γιαούρτι και φέτα




Υλικά
6-7 παραδοσιακό φύλλο για πίτες, έτοιμα ή σπιτικά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και 3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο λιωμένο
Για τη γέμιση

1 κιλό χόρτα ανάμεικτα (σπανάκι, σέσκουλα, καυκαλήθρες, μυρώνια)
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές τραχανάς γλυκός
500 γρ. τυρί φέτα
5 αυγά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση


Πλένετε και στραγγίζετε τα χόρτα. Τα πασπαλίζετε με αλάτι και τα στύβετε πολύ καλά. Τα ρίχνετε σε λεκάνη και προσθέτετε τον τραχανά και το λάδι.


Χτυπάτε τα αυγά με το γιαούρτι και ρίχνετε τη φέτα τριμμένη. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Ρίχνετε το μείγμα των αυγών στη λεκάνη με τα χόρτα και ανακατεύετε. Η γέμιση πρέπει να είναι σχετικά σφιχτή, όχι υδαρής.


Ραντίζετε κάθε φύλλο με ελαιόλαδο και λιωμένο βούτυρο μαζί. Κόβετε κάθε φύλλο σε τρεις μακρόστενες λωρίδες κατά μήκος. Βάζετε 1 γεμάτη κουταλιά γέμισης στη μια άκρη κάθε λωρίδας και αλείφετε το υπόλοιπο φύλλο με ελαιόλαδο.


Tυλίγετε τη λωρίδα με τη γέμιση σε τρίγωνο, αλείφετε την επιφάνεια του τρίγωνου με ελαιόλαδο και λιωμένο βούτυρο και τοποθετείτε τα τρίγωνα πιτάκια σε ταψί επίσης λαδωμένο. Ψήνετε στους 200 οC τα πιτάκια για 30-35΄, μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου