http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr/search/label/%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE
- Αρχική σελίδα
- GOURMET ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
- ΝΗΣΤΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- ΑΓΙΟΡΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- ΣΑΛΑΤΕΣ
- ΠΙΤΕΣ
- ΠΙΤΑΚΙΑ
- ΨΩΜΙ
- ΣΟΥΠΕΣ
- ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
- ΧΟΙΡΙΝΟ
- ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
- ΓΛΥΚΑ-ΠΑΓΩΤΑ-ΓΡΑΝΙΤΕΣ
- ΓΛΥΚΑ
- ΚΕΙΚ
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ-ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
- ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΙΑΤΑ
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012
ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
Μπακαλιάρος Σκορδαλιά
Υλικά
Μπακαλιάρος παστός (μπακάλη)
αλεύρι
μπαίκιν
μπύρα 1/2 μπουκάλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Αφήνεις τον μπακαλιάρο έχοντας τον πρώτα κόψει σε φέτες σε νερό που αλλάζεις κάθε 4-5 ώρες όλη τη μέρα για να ξαλμυρίσει. Την επομένη τηγανίζεις τα κομμάτια σε κουρκούτι που ετοιμάζεις αναμειγνύοντας το αλεύρι με το νερό συν λίγο μπαίκιν ή το αλεύρι με τη μπύρα προσθέτοντας ελάχιστο αλάτι.
Συνοδεύεται με σκορδαλιά.
Το φαγητό αυτό το τρώνε σύμφωνα με την ελληνική παράδοση,
ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου