Κουρκουμπίνια
Συνταγή για 12 άτομα
Υλικά: Ένα πακέτο φύλλο κρούστας, περίπου 1/2 κιλό 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο λιωμένο, για το άλειμμα των φύλλων Σπορέλαιο για τηγάνισμα για το σιρόπι: 3 φλιτζάνια ζάχαρη 2 φλιτζάνια νερό 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού 1 φακελάκι βανίλια
Εκτέλεση:
Παίρνουμε δύο φύλλα κρούστας και τα αλείβουμε με λιωμένο βούτυρο. Τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και τα διπλώνουμε στην μέση σε μάκρος. Αλείφουμε την επιφάνεια ξανά με βούτυρο και τυλίγουμε σε ένα μακρύ και σφικτό ρολό. Για να κλείσουμε το ρολό αλείφουμε την άκρια στο τελείωμα με λίγο νερό και κλείνουμε σφικτά το ρολό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Τοποθετούμε όλα τα ρολά σε ένα μεγάλο δίσκο και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 4-5 λεπτά για να δέσει ελαφρά το σιρόπι αλλά να μην είναι πολύ νερουλό ή πολύ δεμένο. Πριν κατεβάσουμε από την φωτιά το σιρόπι προσθέτουμε το λεμόνι και την βανίλια και ανακατεύουμε. Αφού κρυώσει λίγο το σιρόπι το βάζουμε μέσα σε μία μεταλλική λεκάνη για να κρυώσει πιο γρήγορα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό σπορέλαιο για βαθύ τηγάνισμα. Αφήνουμε να κάψει το λάδι και ρίχνουμε μέσα τα κουρκουμπινια λίγα κάθε φορά. Τηγανίζουμε τα κουρκουμπινια γυρίζοντας με μία τρυπητή κουτάλα για να ροδίσουν γύρω-γύρω. Δεν τα αφήνουμε να τηγανιστούν πολύ και να ξεραθούν διότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό. Βγάζουμε από την κατσαρόλα τα κουρκουμπινια και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι. Μόλις τηγανίσουμε όλα τα κουρκουμπινια και αφού τα στραγγίξουμε καλά τα βάζουμε μέσα στο σιρόπι, φροντίζοντας να τα καλύπτει καλά. Τα αφήνουμε μέσα στο σιρόπι για μία ώρα περίπου για να σιροπιαστούν καλά. Το πόσο σιροπιαστά τα θέλουμε εξαρτάται από τα γούστα του καθενός. Αν θέλουμε τα κουρκουμπινια μας να είναι τραγανά μειώνουμε το χρόνο παραμονής τους μέσα στο σιρόπι ανάλογα. Βγάζουμε από το σιρόπι, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη κανέλα και λίγα καβουρδισμένα φουντούκια και σερβίρουμε.
Απολαύστε!
Συνταγή για 12 άτομα
Υλικά: Ένα πακέτο φύλλο κρούστας, περίπου 1/2 κιλό 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο λιωμένο, για το άλειμμα των φύλλων Σπορέλαιο για τηγάνισμα για το σιρόπι: 3 φλιτζάνια ζάχαρη 2 φλιτζάνια νερό 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού 1 φακελάκι βανίλια
Εκτέλεση:
Παίρνουμε δύο φύλλα κρούστας και τα αλείβουμε με λιωμένο βούτυρο. Τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και τα διπλώνουμε στην μέση σε μάκρος. Αλείφουμε την επιφάνεια ξανά με βούτυρο και τυλίγουμε σε ένα μακρύ και σφικτό ρολό. Για να κλείσουμε το ρολό αλείφουμε την άκρια στο τελείωμα με λίγο νερό και κλείνουμε σφικτά το ρολό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Τοποθετούμε όλα τα ρολά σε ένα μεγάλο δίσκο και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 4-5 λεπτά για να δέσει ελαφρά το σιρόπι αλλά να μην είναι πολύ νερουλό ή πολύ δεμένο. Πριν κατεβάσουμε από την φωτιά το σιρόπι προσθέτουμε το λεμόνι και την βανίλια και ανακατεύουμε. Αφού κρυώσει λίγο το σιρόπι το βάζουμε μέσα σε μία μεταλλική λεκάνη για να κρυώσει πιο γρήγορα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό σπορέλαιο για βαθύ τηγάνισμα. Αφήνουμε να κάψει το λάδι και ρίχνουμε μέσα τα κουρκουμπινια λίγα κάθε φορά. Τηγανίζουμε τα κουρκουμπινια γυρίζοντας με μία τρυπητή κουτάλα για να ροδίσουν γύρω-γύρω. Δεν τα αφήνουμε να τηγανιστούν πολύ και να ξεραθούν διότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό. Βγάζουμε από την κατσαρόλα τα κουρκουμπινια και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι. Μόλις τηγανίσουμε όλα τα κουρκουμπινια και αφού τα στραγγίξουμε καλά τα βάζουμε μέσα στο σιρόπι, φροντίζοντας να τα καλύπτει καλά. Τα αφήνουμε μέσα στο σιρόπι για μία ώρα περίπου για να σιροπιαστούν καλά. Το πόσο σιροπιαστά τα θέλουμε εξαρτάται από τα γούστα του καθενός. Αν θέλουμε τα κουρκουμπινια μας να είναι τραγανά μειώνουμε το χρόνο παραμονής τους μέσα στο σιρόπι ανάλογα. Βγάζουμε από το σιρόπι, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη κανέλα και λίγα καβουρδισμένα φουντούκια και σερβίρουμε.
Απολαύστε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου