http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr/search/label/%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE
- Αρχική σελίδα
- GOURMET ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
- ΝΗΣΤΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- ΑΓΙΟΡΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- ΣΑΛΑΤΕΣ
- ΠΙΤΕΣ
- ΠΙΤΑΚΙΑ
- ΨΩΜΙ
- ΣΟΥΠΕΣ
- ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
- ΧΟΙΡΙΝΟ
- ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
- ΓΛΥΚΑ-ΠΑΓΩΤΑ-ΓΡΑΝΙΤΕΣ
- ΓΛΥΚΑ
- ΚΕΙΚ
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ-ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
- ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΙΑΤΑ
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012
ΤΗΓΑΝΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΡΗΓΑΝΑΤΗ
Τηγανιά με λεμόνι
Υλικά
600 γραμ. χοιρινό κρέας
1 ποτήρι κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι
κόκκινο γλυκό πιπέρι
ρίγανη
μπόλικο λάδι
λεμόνι
Τρόπος παρασκευής
Αρχικά καίμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Στη συνέχεια, βάζουμε το κρέας, μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 7 με 10 λεπτά.
Έπειτα αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε την τηγανιά με το κρασί. Αφήνουμε το φαγητό στην φωτιά για 3-5 λεπτά.
Προς το τέλος, ρίχνουμε την ρίγανη για να μην πικρίζει το κρέας. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι. Αμέσως μετά δυναμώνουμε την φωτιά και την αφήνουμε 5 λεπτά για να βράσει.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε το πιάτο με μαϊντανό και κόκκινο γλυκό πιπέρι.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου