ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ
Υλικά:
3 φλιτζάνιες φασόλια Λάχανο τουρσί ψιλοκομμένο ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε 1 κρεμμύδι 2 καρότα 1 φλιτζάνια ντομάτα τριμμένη 1 φλιτζάνια πελτέ ντομάτας 1 ½ φλιτζάνια λάδι λίγο αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό γλυκό κόκκινο πιπέρι λίγο σέλινο ή λίγο δυόσμο προαιρετικά νερό όσο πάρει Εκτέλεση: Βάζουμε τα φασόλια να βράσουνε με αρκετό νερό. (Καλό είναι να τα βάλουμε λίγες ώρες πριν να μουλιάσουν για να βράσουνε γρηγορότερα). Αφού βράσουν προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, τη μία φλιτζάνια λάδι, το σέλινο ή το δυόσμο, το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουνε όλα μαζί. Όταν αρχίσουν να χυλώνουν ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ και αφού πάρουν μια δυο βράσεις προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λάχανο τουρσί και τα αφήνουμε να βράσουν ως που να χυλώσουν καλά. Λίγο πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά βάζουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα κατσαρολάκι να καεί και ρίχνουμε σ’ αυτό το κόκκινο πιπέρι. Το μίγμα αυτό το προσθέτουνε στα φασόλια με το λάχανο τουρσί και ανακατεύουμε καλά όσο αυτά βράζουν. Σημείωση: Πρέπει να προσέξουμε την ποσότητα του αλατιού γιατί ήδη το λάχανο τουρσί έχει αρκετό αλάτι.
Υλικά:
3 φλιτζάνιες φασόλια Λάχανο τουρσί ψιλοκομμένο ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε 1 κρεμμύδι 2 καρότα 1 φλιτζάνια ντομάτα τριμμένη 1 φλιτζάνια πελτέ ντομάτας 1 ½ φλιτζάνια λάδι λίγο αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό γλυκό κόκκινο πιπέρι λίγο σέλινο ή λίγο δυόσμο προαιρετικά νερό όσο πάρει Εκτέλεση: Βάζουμε τα φασόλια να βράσουνε με αρκετό νερό. (Καλό είναι να τα βάλουμε λίγες ώρες πριν να μουλιάσουν για να βράσουνε γρηγορότερα). Αφού βράσουν προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, τη μία φλιτζάνια λάδι, το σέλινο ή το δυόσμο, το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουνε όλα μαζί. Όταν αρχίσουν να χυλώνουν ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ και αφού πάρουν μια δυο βράσεις προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λάχανο τουρσί και τα αφήνουμε να βράσουν ως που να χυλώσουν καλά. Λίγο πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά βάζουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα κατσαρολάκι να καεί και ρίχνουμε σ’ αυτό το κόκκινο πιπέρι. Το μίγμα αυτό το προσθέτουνε στα φασόλια με το λάχανο τουρσί και ανακατεύουμε καλά όσο αυτά βράζουν. Σημείωση: Πρέπει να προσέξουμε την ποσότητα του αλατιού γιατί ήδη το λάχανο τουρσί έχει αρκετό αλάτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου