Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Ρεβυθοκεφτέδες από την Ίο

Ρεβυθοκεφτέδες από την Ίο 


 Τι θα χρειαστείτε: *½ κιλό ρεβύθια *Μαϊντανό *Σέλινο *Δυόσμο *2 κρεμμύδια *½ κιλό αλεύρι *Αλάτι – Πιπέρι. Ετοιμασία: Βάζετε τα ρεβύθια στο νερό να μαλακώσουν και τα αφήνετε για 8 τουλάχιστον ώρες. Στραγγίζετε τα ρεβύθια και τα ψιλοκόβετε στο μπλέντερ. Ανακατεύετε τα αλεσμένα ρεβύθια με τα μυρωδικά, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το αλεύρι και το αλατοπίπερο και με όσο νερό απαιτείται για το μείγμα. Σκεπάζετε το μίγμα με μια πετσέτα και το αφήνουμε λίγη ώρα για να φουσκώσει. Τηγανίζετε σε καυτό λάδι, ρίχνοντας τόση ποσότητα μείγματος όση χωρά σε μια κουταλιά της σούπας. Φροντίζετε ο κεφτές να τηγανιστεί και από τις δύο πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου