http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr/search/label/%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE
- Αρχική σελίδα
- GOURMET ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
- ΝΗΣΤΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- ΑΓΙΟΡΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- ΣΑΛΑΤΕΣ
- ΠΙΤΕΣ
- ΠΙΤΑΚΙΑ
- ΨΩΜΙ
- ΣΟΥΠΕΣ
- ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
- ΧΟΙΡΙΝΟ
- ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
- ΓΛΥΚΑ-ΠΑΓΩΤΑ-ΓΡΑΝΙΤΕΣ
- ΓΛΥΚΑ
- ΚΕΙΚ
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ-ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
- ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΙΑΤΑ
Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012
ΚΟΥΝΕΛΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
ΚΟΥΝΕΛΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά για 6 άτομα
1 κουνέλι, 1 ½ κιλό περίπου κομμένο σε μερίδες
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι του τσαγιού χυμός λεμονιού
4-5 κρεμμυδάκια στιφάδου
3-4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
180 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
1 κιλό πατάτες στρογγυλές μικρές καθαρισμένες
1 φλιτζάνι ζωμός κότας
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνεις το μισό λάδι και σοτάρεις τις μερίδες του κουνελιού 3΄-4΄.
Προσθέτεις το μπέικον και το σκόρδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 1 -2’ ακόμα.
Περιχύνεις το φαγητό με το χυμό του λεμονιού και πασπαλίζεις με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 3΄
2. Μεταφέρεις το φαγητό σε πήλινο σκεύος και ανάμεσα στις μερίδες του κουνελιού
ρίχνεις τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Περιχύνεις με το ζωμό και κατόπιν με το υπόλοιπο
λάδι. Σιγοψήνεις το φαγητό για 1 ώρα 20΄στους 180-200 βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσει
το κουνέλι, να μαλακώσουν οι πατάτες και τα κρεμμύδια και να απορροφήσουν τους ζωμούς
του φαγητού.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου