http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr/search/label/%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE
- Αρχική σελίδα
- GOURMET ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
- ΝΗΣΤΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- ΑΓΙΟΡΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- ΣΑΛΑΤΕΣ
- ΠΙΤΕΣ
- ΠΙΤΑΚΙΑ
- ΨΩΜΙ
- ΣΟΥΠΕΣ
- ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
- ΧΟΙΡΙΝΟ
- ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
- ΓΛΥΚΑ-ΠΑΓΩΤΑ-ΓΡΑΝΙΤΕΣ
- ΓΛΥΚΑ
- ΚΕΙΚ
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ-ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
- ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΙΑΤΑ
Κυριακή 1 Ιουλίου 2012
Πατάτες με πορτοκάλι στο φούρνο
Πατάτες με πορτοκάλι στο φούρνο
Υλικά συνταγής
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε...
1 κιλό πατάτες πλυμμένες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 πορτοκάλια στιμμένα
1 λεμόνι στιμμένο
1/2 κουταλάκι κύμινο
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Αυτή εδώ η συνταγή για πατάτες στο φούρνο είναι για όσους θέλουν να φτιάξουν κάτι νόστιμο
χωρίς να παιδευτούν ιδιαίτερα.
Αρχικά, βάζουμε τις πατάτες σε ένα πυρέξ, όπου προσθέτουμε το χυμό των πορτοκαλιών
και του λεμονιού, το ξύσμα από το πορτοκάλι, το ελαιόλαδο, το κύμινο και φυσικά
αλατοπιπέρο.
Σκεπάζουμε το πυρέξ με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
για μισή ωρίτσα στους 180 βαθμούς για να μαλακώσουν οι πατάτες μας.
Έπειτα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα
ώστε να ξεροψηθούν οι πατάτες. Προσέχουμε μόνο, όταν ροδίζουν από την μία πλευρά,
να τις γυρνάμε από την άλλη...
Οι πατάτες στο φούρνο με πορτοκάλι είναι έτοιμες!
Σερβίρουμε με μέτρια φέτα, χωριάτικο ψωμάκι και μια καλή χωριάτικη σαλάτα
και καλή μας όρεξη!
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Είδος Κουζίνας: Ελληνική Κουζίνα
Κατηγορία συνταγής: Λαδερά
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά προετοιμασία
Χρόνος ψησίματος: Μία ώρα
Μερίδες: 6
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου