ΜΙΛΙΝΑΚΙΑ
Μιλινάκια
ΥΛΙΚΑ
• 1 φλιτζάνι νερό
• 1 κουταλιά ξύδι
• 1/2 κουταλάκι αλάτι
• 1 αυγό (προαιρετικά)
• αλεύρι όσο πάρει λάδι για το τηγάνισμα
Γέμιση
Το μίγμα της γέμισης μπορεί να ποικίλει: μυζήθρα ή τυρί με αυγά ή σπανάκι με τυρί και αυγά ή κιμά καβουρδισμένο με κρεμμύδι ή πράσο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά. Προσοχή το ζυμάρι δεν πρέπει να είναι πολύ σφικτό γιατί θα δυσκολέψει στο άνοιγμα των φύλλων.
2. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί (όσο περισσότερο μείνει τόσο πιο εύκολα ανοίγουν τα φύλλα).
3. Χωρίζουμε τα φύλλα σε 12 κομμάτια ένα για μιλινάκι. Ανοίγουμε τα φύλλα με το πλαστήρι (οκλαβού όπως λέγεται στη Θράκη) όσο πιο λεπτά μπορούμε και τα γεμίζουμε με τη γέμιση που έχουμε επιλέξει.
4. Τα διπλώνουμε έτσι ώστε να πάρουν το σχήμα μεγάλου τετραγώνου και τα τηγανίζουμε.
Μιλινάκια
ΥΛΙΚΑ
• 1 φλιτζάνι νερό
• 1 κουταλιά ξύδι
• 1/2 κουταλάκι αλάτι
• 1 αυγό (προαιρετικά)
• αλεύρι όσο πάρει λάδι για το τηγάνισμα
Γέμιση
Το μίγμα της γέμισης μπορεί να ποικίλει: μυζήθρα ή τυρί με αυγά ή σπανάκι με τυρί και αυγά ή κιμά καβουρδισμένο με κρεμμύδι ή πράσο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά. Προσοχή το ζυμάρι δεν πρέπει να είναι πολύ σφικτό γιατί θα δυσκολέψει στο άνοιγμα των φύλλων.
2. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί (όσο περισσότερο μείνει τόσο πιο εύκολα ανοίγουν τα φύλλα).
3. Χωρίζουμε τα φύλλα σε 12 κομμάτια ένα για μιλινάκι. Ανοίγουμε τα φύλλα με το πλαστήρι (οκλαβού όπως λέγεται στη Θράκη) όσο πιο λεπτά μπορούμε και τα γεμίζουμε με τη γέμιση που έχουμε επιλέξει.
4. Τα διπλώνουμε έτσι ώστε να πάρουν το σχήμα μεγάλου τετραγώνου και τα τηγανίζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου