ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
Φανταστική μακαρονάδα που μπορείτε να ετοιμάσετε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά και να την απολαύσετε με ένα ποτήρι λευκό ξηρό κρασί και με καλή παρέα.
Υλικά
500 γραμμ. λινγκουίνι 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο... 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο 4 χωριάτικα λουκάνικα 250 γραμμ. ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες 1 κλαδάκι φασκόμηλο 1 κλαδάκι θυμάρι 3 ντομάτες ψιλοκομμένες 1/3 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί Αλάτι Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Αφαιρούμε το περίβλημα των λουκάνικων και τα ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα για 2΄-3΄. 2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 2΄-3΄. 3. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10΄. 4. Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά και έτσι όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. 5. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 1΄-2΄, να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο τυρί. μερίδες 4 Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά
Φανταστική μακαρονάδα που μπορείτε να ετοιμάσετε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά και να την απολαύσετε με ένα ποτήρι λευκό ξηρό κρασί και με καλή παρέα.
Υλικά
500 γραμμ. λινγκουίνι 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο... 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο 4 χωριάτικα λουκάνικα 250 γραμμ. ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες 1 κλαδάκι φασκόμηλο 1 κλαδάκι θυμάρι 3 ντομάτες ψιλοκομμένες 1/3 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί Αλάτι Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Αφαιρούμε το περίβλημα των λουκάνικων και τα ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα για 2΄-3΄. 2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 2΄-3΄. 3. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10΄. 4. Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά και έτσι όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. 5. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 1΄-2΄, να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο τυρί. μερίδες 4 Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου