Μελομακάρονα γεμιστά με καρύδι
Μελομακάρονα γεμιστά με καρύδι όνειρο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Αυτά τα μελομακάρονα είναι ίσως τα ποιο ωραία που δοκίμασα ποτέ. Είναι από την εκπομπή 10:00 με 13:00 στον ΑΝΤ1.
Ολα τα υλικά τα μετράμε με την ίδια μεζούρα πχ ενα ποτήρι του νερού ή μία κούπα αλλά πάντα με την ίδιο σκεύος.
Συστατικά για την ζύμη
2 ποτήρια καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη όχι γεμάτο (εξω δύο δάχτυλα)
3/4 ποτηριού χημό από φρέσκα πορτοκάλια
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
7 ποτήρια αλέυρι για όλες τις χρήσεις(γύρω στο κιλό)
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού Baiking powder
1 κουταλιά της σούπας σόδα μαγειρική
1/2 ποτήρι κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας κανέλα και γαρύφαλο χτυπημένα
Για το σιρόπι (τα βράζουμε και παίρνουμε τον αφρό)
2 ποτήρια μέλι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Γέμιση
1 πιάτο χονδροκομμένα καρύδια
1 κουταλάκι της σούπας κανέλα κοφτή
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το καλαμποκέλαιο και την ζάχαρη μετα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υγρά των συστατικών της ζύμης (Κονιάκ - χυμό πορτοκαλιού) την κανέλα με το γαρύφαλο το ξύσμα πορτοκαλιού και το baiking powder Βαζουμε αλεύρι μέχρι όσο μας πάρει το μείγμα μέχρι να γίνει βουτυράτο και μαλακό στο χέρι μας και ζυμώνουμε. Μετά αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για λίγο και πλάθουμε τα μελομακάρονα βάζοντας μέσα και την γέμιση. Αραδιαζουμε σε ένα ταψί (χωρίς να το λαδώσουμε) και τα ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
Σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού μας και ζεστό όπως είναι το βάζουμε σε ένα ταψί άλλο και βουτάμε κρύα τα μελομακάρονα (αυτό είναι το μυστικό καυτό το σιρόπι, κρύα τα μελομακάρονα)
μεσα για 4 λεπτά από την μία και τέσσερα λεπτά από την άλλη μεριά, ώστε να σκεπάζονται και να ρουφήξουν το σιροπι μέσα τους. Πασπαλίζουμε με καρύδι και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.
Μελομακάρονα γεμιστά με καρύδι όνειρο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Αυτά τα μελομακάρονα είναι ίσως τα ποιο ωραία που δοκίμασα ποτέ. Είναι από την εκπομπή 10:00 με 13:00 στον ΑΝΤ1.
Ολα τα υλικά τα μετράμε με την ίδια μεζούρα πχ ενα ποτήρι του νερού ή μία κούπα αλλά πάντα με την ίδιο σκεύος.
Συστατικά για την ζύμη
2 ποτήρια καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη όχι γεμάτο (εξω δύο δάχτυλα)
3/4 ποτηριού χημό από φρέσκα πορτοκάλια
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
7 ποτήρια αλέυρι για όλες τις χρήσεις(γύρω στο κιλό)
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού Baiking powder
1 κουταλιά της σούπας σόδα μαγειρική
1/2 ποτήρι κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας κανέλα και γαρύφαλο χτυπημένα
Για το σιρόπι (τα βράζουμε και παίρνουμε τον αφρό)
2 ποτήρια μέλι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Γέμιση
1 πιάτο χονδροκομμένα καρύδια
1 κουταλάκι της σούπας κανέλα κοφτή
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το καλαμποκέλαιο και την ζάχαρη μετα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υγρά των συστατικών της ζύμης (Κονιάκ - χυμό πορτοκαλιού) την κανέλα με το γαρύφαλο το ξύσμα πορτοκαλιού και το baiking powder Βαζουμε αλεύρι μέχρι όσο μας πάρει το μείγμα μέχρι να γίνει βουτυράτο και μαλακό στο χέρι μας και ζυμώνουμε. Μετά αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για λίγο και πλάθουμε τα μελομακάρονα βάζοντας μέσα και την γέμιση. Αραδιαζουμε σε ένα ταψί (χωρίς να το λαδώσουμε) και τα ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
Σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού μας και ζεστό όπως είναι το βάζουμε σε ένα ταψί άλλο και βουτάμε κρύα τα μελομακάρονα (αυτό είναι το μυστικό καυτό το σιρόπι, κρύα τα μελομακάρονα)
μεσα για 4 λεπτά από την μία και τέσσερα λεπτά από την άλλη μεριά, ώστε να σκεπάζονται και να ρουφήξουν το σιροπι μέσα τους. Πασπαλίζουμε με καρύδι και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου