Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Μπακλαβάς με φιστίκι Αιγίνης του Παρλιάρου

Μπακλαβάς με φιστίκι Αιγίνης του Παρλιάρου 

 Συνταγή για 30 μερίδες 
 Υλικά: 40 φύλλα κρούστας 500γρ. βούτυρο Lurpak 300γρ. φιστίκι Αιγίνης Προετοιμασία: Λιώνουμε το βούτυρο αλλά δεν το καίμε. Αλέθουμε το φιστίκι στο μπλέντερ σε σκόνη (εάν είναι χονδροκομμένο θα ξεκολλάνε τα φύλλα του μπακλαβά). Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30Χ45 εκ. (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταψί στις διαστάσεις που διαθέτουμε αλλά να είναι σχετικά μεγάλο) και απλώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνουμε το φιστίκι σε όλο το ταψί και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 20 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίζουμε με ελάχιστο νερό ώστε να μην ''σηκωθούν'' τα φύλλα στο ψήσιμο και ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 130-140οC για 1½-2 ώρες, περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό. Υλικά για το σιρόπι: 650γρ. ζάχαρη 400γρ. νερό 80γρ. γλυκόζη Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 3 λεπτά (3 λεπτά από το σημείο βρασμού). 

 Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου