Μοσχάρι Στάμνας Θρακιώτικο με φέτα
ΥΛΙΚΑ: 150γρ σπάλα μοσχαρίσια κομμένη σε μερίδες 250γρ φέτα 60γρ πατάτες σε φέτες 10γρ κορν-φλάουρ 40γρ λεμόνι χυμός 30γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο νερό - (1/3 σκεύους) αλάτι πιπέρι μαϊντανός ψιλοκομμένος αλατοπίπερο ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε το κρέας καλά, το σωτάρουμε με κρεμύδι μέχρι να πάρει χρώμα Τοποθετούμε το νερό λάδι αλάτι κ ψήνουμε σε φούρνο — έχοντας τοποθετήσει τα κομμάτια του επάνω από τις λεπτοκομμένες πατάτες, για μια ώρα Δέκα λεπτά πριν ψηθεί προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια κ το κορν-φλάουρ αραιωμένο στο χυμό λεμονιού για να δέσει η σάλτσα κ να πάρει γεύση το φαγητό Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαΪντανό
ΥΛΙΚΑ: 150γρ σπάλα μοσχαρίσια κομμένη σε μερίδες 250γρ φέτα 60γρ πατάτες σε φέτες 10γρ κορν-φλάουρ 40γρ λεμόνι χυμός 30γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο νερό - (1/3 σκεύους) αλάτι πιπέρι μαϊντανός ψιλοκομμένος αλατοπίπερο ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε το κρέας καλά, το σωτάρουμε με κρεμύδι μέχρι να πάρει χρώμα Τοποθετούμε το νερό λάδι αλάτι κ ψήνουμε σε φούρνο — έχοντας τοποθετήσει τα κομμάτια του επάνω από τις λεπτοκομμένες πατάτες, για μια ώρα Δέκα λεπτά πριν ψηθεί προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια κ το κορν-φλάουρ αραιωμένο στο χυμό λεμονιού για να δέσει η σάλτσα κ να πάρει γεύση το φαγητό Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαΪντανό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου