Talaş böreği (μπουρέκι)
Για να φτιάξουμε talaş böreği θα χρειαστούμε:
15 φύλλα σφολιάτας διαστάσεων 10Χ10
750 γραμμάρια αρνίσιο κρέας κομμένο σε μικρά κομματάκια
250 γραμμάρια βρασμένα μπιζέλια
2 καρότα
Ένα κουταλάκι ρίγανη
Ένα κουταλάκι πιπέρι
Μισό κουταλάκι αλάτι
Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
Κρόκος ενός αβγού
και
Άγριο κύμινο για να στολίσουμε από πάνω
750 γραμμάρια αρνίσιο κρέας κομμένο σε μικρά κομματάκια
250 γραμμάρια βρασμένα μπιζέλια
2 καρότα
Ένα κουταλάκι ρίγανη
Ένα κουταλάκι πιπέρι
Μισό κουταλάκι αλάτι
Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
Κρόκος ενός αβγού
και
Άγριο κύμινο για να στολίσουμε από πάνω
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Αν είναι πολύ λιπαρό, να αφαιρέσουμε τα λίπη. Ψήνουμε το κρέας μέχρι να στεγνώσουν τα ζουμιά που θα βγάλει ανακατεύοντας που και που και έχοντας το καπάκι κλειστό.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τον άνηθο.
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τα προσθέτουμε στο κρέας και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά.
Σουρώνουμε τα μπιζέλια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει το μίγμα.
Σουρώνουμε τα μπιζέλια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει το μίγμα.
Έπειτα παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά κρέας και διπλώνουμε από τις τέσσερις πλευρές σαν μποχτσαδάκι. Το τοποθετούμε σε ταψί φούρνου ανάποδα, με την διπλωμένη μεριά δηλαδή να αγγίζει στη βάση. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα προσέχοντας να έχουμε τοποθετήσει τα μπουρέκια λίγο αραιά γιατί θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν μεταξύ τους. Αλείφουμε με κρόκο αβγού από πάνω και ρίχνουμε μια πρέζα άγριο κύμινο για το στόλισμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου