Κουλουράκια μαστίχας του
Τσελεμεντέ
Συνταγη για 5 ατομα
Υλικά:
650γραμ. αλεύρι
150γραμ. ζάχαρη
Λίγο αλάτι
50γραμ. βούτυρο ή Βιτάμ
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά ανθρακική αμμωνία
2 αυγά (το ένα ασπράδι το χρησιμοποιούμε για επάλειψη των κουλουριών)
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουτερ
1 ποτηράκι μαστίχα ποτό
2γραμ. μαστίχα σκόνη
Εκτέλεση: (Σε ελεύθερη μετάφραση στη δημοτική)
Βαζουμε το βούτυρο σε λεκάνη και το δουλεύουμε με το χέρι να μαλακώσει και γίνει σαν αλοιφή, ρίχνουμε τη ζάχαρη και εξακολουθούμε να δουλεύουμε με τη σπάτουλα για 8-10 λεπτά αφού προσθέσουμε τα αυγά, τη μαστίχα σκόνη και το ποτό, συνάμα και την αμμωνία.
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και τα ζυμώνουμε με αυτό ώστε να γίνει μια ζύμη σαν του ψωμιού. Αν τυχόν είναι πολύ σφικτή η ζύμη, τη ραντίζουμε με λίγο νερό αν είναι πολύ μαλακή της προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Τα πλάθουμε με τα χέρια σε ένα σύνηθες μέγεθος. Κτυπούμε σε πιάτο με πιρούνι το ένα ασπράδι και με πινέλο, αλείφουμε τα κουλουράκια από επάνω και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρις ότου ροδοξανθίσουν. Απολαύστε!
Από: "Οδηγός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής" του Νικ.Κ. Τσελεμεντες
Από το: xs-recipes.com
Τσελεμεντέ
Συνταγη για 5 ατομα
Υλικά:
650γραμ. αλεύρι
150γραμ. ζάχαρη
Λίγο αλάτι
50γραμ. βούτυρο ή Βιτάμ
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά ανθρακική αμμωνία
2 αυγά (το ένα ασπράδι το χρησιμοποιούμε για επάλειψη των κουλουριών)
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουτερ
1 ποτηράκι μαστίχα ποτό
2γραμ. μαστίχα σκόνη
Εκτέλεση: (Σε ελεύθερη μετάφραση στη δημοτική)
Βαζουμε το βούτυρο σε λεκάνη και το δουλεύουμε με το χέρι να μαλακώσει και γίνει σαν αλοιφή, ρίχνουμε τη ζάχαρη και εξακολουθούμε να δουλεύουμε με τη σπάτουλα για 8-10 λεπτά αφού προσθέσουμε τα αυγά, τη μαστίχα σκόνη και το ποτό, συνάμα και την αμμωνία.
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και τα ζυμώνουμε με αυτό ώστε να γίνει μια ζύμη σαν του ψωμιού. Αν τυχόν είναι πολύ σφικτή η ζύμη, τη ραντίζουμε με λίγο νερό αν είναι πολύ μαλακή της προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Τα πλάθουμε με τα χέρια σε ένα σύνηθες μέγεθος. Κτυπούμε σε πιάτο με πιρούνι το ένα ασπράδι και με πινέλο, αλείφουμε τα κουλουράκια από επάνω και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρις ότου ροδοξανθίσουν. Απολαύστε!
Από: "Οδηγός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής" του Νικ.Κ. Τσελεμεντες
Από το: xs-recipes.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου