Σνίτσελ στο φούρνο... μια ''ελαφριά'' συνταγή! | |
Υλικά:
4 σνίτσελ χοιρινά μετρίου μεγέθους
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
μουστάρδα
φρυγανιά
τυρί τριμμένο
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. προσθέτουμε λίγη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, τριμμένο τυρί(προαιρετικά).
Βάζουμε σε ένα μπολ τα σνίτσελ και περιχύνουμε με το παραπάνω μείγμα. εάν μπορούμε, τα αφήνουμε για μισή ώρα, προκειμένου να ρουφήξουνε.
Ύστερα βουτάμε τα σνίτσελ στη φρυγανιά.
Απλώνουμε αλουμινόχαρτο στη σχάρα του φούρνου. τοποθετούμε τα σνίτσελ στο αλουμινόχαρτο, με ελάχιστο ελαιόλαδο, προκειμένου να μην κολλήσουν.
Η σχάρα στη μέση του φούρνου, και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200. (εξαρτάται από το φούρνο).
Προαιρετικά: Αφού τελειώσουμε με το ψήσιμο, ετοιμάζουμε ένα μείγμα με τυρί, μαγιονέζα, μουστάρδα, ή ό,τι απέμεινε από το αρχικό μείγμα, και τοποθετούμε στο γκριλ για 5 λεπτά.
Τα σνίτσελ στο φούρνο γίνονται πολύ πιο ελαφριά από ότι στο τηγάνι, και η μουστάρδα προσθέτει γεύση στο κουρκούτι.
Καλή σας όρεξη!
Την συνταγή την διάβασα στο greekcook.gr
|
http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr/search/label/%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE
- Αρχική σελίδα
- GOURMET ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
- ΝΗΣΤΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- ΑΓΙΟΡΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- ΣΑΛΑΤΕΣ
- ΠΙΤΕΣ
- ΠΙΤΑΚΙΑ
- ΨΩΜΙ
- ΣΟΥΠΕΣ
- ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
- ΧΟΙΡΙΝΟ
- ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
- ΓΛΥΚΑ-ΠΑΓΩΤΑ-ΓΡΑΝΙΤΕΣ
- ΓΛΥΚΑ
- ΚΕΙΚ
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ-ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
- ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΙΑΤΑ
Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013
Σνίτσελ στο φούρνο... μια ''ελαφριά'' συνταγή!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου