Κοτόπουλο με Σως και Πατάτες Τηγανιτές
Υλικά (για 4 άτομα)
2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μικρές λωρίδες
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά κομμένες σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
Αλάτι-πιπέρι-γλυκιά πάπρικα
6 φύλλα δυόσμου ξερά-τριμμένα
1/4 μπέικον κομμένο σε λωρίδες
500 γρ. κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
Ρίχνουμε μία κουταλιά βούτυρο σε ένα τηγάνι και μαζί με αυτό και τα κομμάτια κοτόπουλου, να αρχίσουν να τσιγαρίζονται. Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι , τις πιπεριές και ανακατεύουμε σταδιακά για να πάρουν όλα χρώμα. Ρίχνουμε το μπέικον και μόλις μελώσουν όλα τα υλικά, ρίχνουμε και την ντομάτα. Μετά από 2-3 ανακατέματα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα και το δυόσμο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει. Μέχρι να δέσει η σάλτσα, κουνάμε μια- δυο φορές το τηγάνι προσέχοντας να μην έχει δυνατή φωτιά και καεί το φαγητό μας.
Τηγανίζουμε πατάτες και προσθέτουμε από πάνω αυτή την υπέροχη σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου