Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Φλωρεντίνες στο «πιτς-φιτίλι»!

Φλωρεντίνες στο «πιτς-φιτίλι»!



Προετοιμασία 5’. Μαγείρεμα 12 ‘
Υλικά
150 γραμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
150 γρ. ζάχαρη
50 γρ. μέλι
100 γρ. αμύγδαλα εφιλέ

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170oC. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το μέλι σε μικρή κατσαρόλα.  Αφήνουμε να βράσει για 5-6  λεπτά περίπου. Είναι έτοιμο όταν, αφού ρίξουμε μια σταγόνα σε ένα πιατάκι και κρυώσει, πλάθεται.  Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.  Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί  στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 12-14 λεπτά.  Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια.
Έτοιμες οι Φλωρεντίνες μας!
Συνταγή Ηλίας Δεμιρτζόγλου στο Cook Book!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου