Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Μουσταρδάτο χοιρινό ρόστο

Μουσταρδάτο χοιρινό ρόστο
















Συνταγή για 6-8 άτομα



Υλικά:
3 κιλά χοιρινό ωμοπλάτη για ρόστο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού

Προετοιμασία:

Σε ένα μπολ προσθέστε τη μουστάρδα, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατέψτε να αναμειχθούν καλά.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 230oC. Τοποθετήστε το χοιρινό σε γάστρα που διαθέτει καπάκι. Αλατοπιπερώστε το χοιρινό και γυρίστε το έτσι ώστε το λίπος να βλέπει προς τα επάνω.

Με ένα πινέλο αλείψτε καλά το χοιρινό με όλο το περιεχόμενο του μπολ που ετοιμάσατε. Σκεπάστε τη γάστρα με το καπάκι και ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για 2,5 ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ανοίγετε συχνά την γάστρα και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε λίγο από το ζωμό στον πάτο της γάστρας και περιχύνετε το ρόστο.

Όταν περάσουν οι 2,5 ώρες αφαιρέστε εντελώς το καπάκι και μειώστε τη θερμότητα στους 200°C.

Συνεχίστε να περιχύνετε το ρόστο με τον ζωμό του για ακόμα 30-45 λεπτά ως ότου το εξωτερικό λίπος του χοιρινού ροδίσει αρκετά και δημιουργηθεί μια μαλακή κρούστα.

Κόψτε το χοιρινό σε μερίδες όσο είναι ακόμα ζεστό και σερβίρετε με πατάτες φούρνου. Καλή Όρεξη!



Από το: xs-recipes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου