Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Κοτόπιτα


Κοτόπιτα




Υλικά


1 1/2 έτοιμο μεγάλο ψημένο κοτόπουλο

1 συκευασία χωριάτικο φύλλο ή σφολιάτας, ή ζύμης κουρού

500γρ. μπέϊκον

500γρ. μανιτάρια φρέσκα

2 πράσσα

1 ματσάκι άνιθο

3 μέτρια ξερά κρεμμύδια

λίγο μαϊντανό

σκόνη σκόρδο

400γρ. ανάμεικτα τριμμένα τυριά

200 γρ. παρμεζάνα

2 συκευασίες κρέμας γάλακτος

μοσχοκάρυδο

πιπέρι

πάπρικα

3 αυγά

1 φλ. γάλα

Εκτέλεση




Σε μια βαθειά λεκάνη ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο αφού το έχουμε ξεκοκκαλίσει και αφαιρέσει τις πέτσες.Ρίχνουμε το μείγμα τυριών και την παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο άνιθο και μαϊντανό, τις κρέμες γάλακτος και τα 2 αυγά.Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο, πιπέρι, πάπρικα και σκόνη σκόρδο.Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα πράσσα, τα κρεμμυδάκια και το μπέϊκον.Μην προσθέσετε λάδι επ ουδενί, βγάζει δικό του το μπέϊκον.Μόλις ξανθύνουν και μαλακώσουν τα πρασσοκρέμμυδα, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια,Θα τα αφήσουμε περίπου 20' σε μέτρια φωτιά να γίνουν. Τα μανιτάρια βγάζουν αρκετό νερό δικό τους, οπότε, υπολογίστε ότι είναι έτοιμα μόλις έχουν πιει τα ζουμιά τους.Όταν είναι έτοιμα, τα ρίχνετε και αυτά στο μείγμα του κοτόπουλου, ανακατεύετε καλά καλά να ομογεοποιηθούν και εν συνεχεία τα τοποθετείτε σαν γέμιση στο ταψί σας. (Τα μισά φύλλα πρώτα, λαδωμένα ένα ένα, τοποθετημένα σταυρωτά για να δημιουργήσουμε μια φωλίτσα για τη γέμιση, και τα υπόλοιπά πάλι λαδωμένα ένα ένα, από πάνω.)Πριν τη βάλουμε στο φούρνο, την περιχύνουμε με γάλα στο οποίο έχουμε χτυπήσει ένα αυγό.Την ψήνουμε στους 160 για περίπου 1 ωρίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου