Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΠΙΛΑΦΙ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ(İç pilav)


İç pilav (πιλάφι για γέμιση)



ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (35)












Για να μαγειρέψουμε “iç pilav” που είναι το πιλάφι για γέμιση χρειαζόμαστε:
2 φλιτζάνια ρύζι
3 φλιτζάνια ζωμό κρέατος ή κότας
3 κουταλιές βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
200 γραμμάρια συκωτάκι αρνίσιο ή συκωτάκια κοτόπουλου
Μια κουταλιά κουκουνάρια
2 κουταλιές σταφίδα μαύρη μικρή
1 ματσάκι άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι μπαχάρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε μια κουταλιά βούτυρο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο σε μέγεθος στραγαλιού συκωτάκι και σοτάρουμε. Σβήνουμε τη φωτιά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα κουκουνάρια και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα χρυσό καφετί. Προσθέτουμε το πλυμένο και στραγγισμένο ρύζι και ανακατεύουμε μερικές φορές. Βάζουμε τον βραστό ζωμό. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τα μπαχαρικά και τον ψιλοκομμένο άνηθο, κλείνουμε το καπάκι και σιγοψήνουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν ψηθεί το ρύζι, προσθέτουμε τα συκωτάκια, ανακατεύουμε και το βάζουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά. 
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου