Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ GANACHE

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 
GANACHE

Φωτογραφία: ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ GANACHE ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΟΜΑΝΙΑ!!!

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΦΑΡΙΝΑ
2 1/2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΟΥΠΑ ΚΑΚΑΟ ΑΓΛΥΚΟ
1/8 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΣΟΔΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
1/4 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΛΑΤΙ
5 ΑΥΓΑ
250 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΑΛΑΚΟ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ
3 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΑΡΩΜΑ ΒΑΝΙΛΛΙΑ

1/3 ΚΟΥΠΑ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ
150 ΓΡ. ΚΑΡΥΔΙΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ GANACHE
600 ΓΡ.ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
1 ΚΟΥΠΑ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ 
1 ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
1 ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΚΟΝΙΑΚ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 175 ΒΑΘΜΟΥΣ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ, ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΟΥ MIXER ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΓΙΑ 3 ΛΕΠΤΑ. ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟ MIXER, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟ 1 ΛΕΠΤΟ. ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ.
ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ (ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 36Χ30 ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ) ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΑ ΩΡΑ. ΤΣΕΚΑΡΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ. 
ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ GANACHE:
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΗΝ GANACHE .

KAΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ!! ΕΓΩ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΡΠΑΣΤΟ!!!



ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ GANACHE ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΟΜΑΝΙΑ!!!

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΦΑΡΙΝΑ
2 1/2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΟΥΠΑ ΚΑΚΑΟ ΑΓΛΥΚΟ
1/8 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΣΟΔΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
1/4 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΛΑΤΙ
5 ΑΥΓΑ
250 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΑΛΑΚΟ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ
3 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΑΡΩΜΑ ΒΑΝΙΛΛΙΑ

1/3 ΚΟΥΠΑ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ
150 ΓΡ. ΚΑΡΥΔΙΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ GANACHE
600 ΓΡ.ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
1 ΚΟΥΠΑ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
1 ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΚΟΝΙΑΚ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 175 ΒΑΘΜΟΥΣ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ, ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΟΥ MIXER ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΓΙΑ 3 ΛΕΠΤΑ. ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟ MIXER, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟ 1 ΛΕΠΤΟ. ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ.
ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ (ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 36Χ30 ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ) ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΑ ΩΡΑ. ΤΣΕΚΑΡΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ.
ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ GANACHE:
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΗΝ GANACHE .

KAΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


TIPS H φαρινα ειναι που φουσκωνει μονη της. Αν χρησιμοποιησεις αλευρι για ολες τις χρησεις προσθεσε και 2 φακελλακια baking powder.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου