Fırında palamut pilaki
(Παλαμίδα πλακί στον φούρνο)
Tα υλικά που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε παλαμίδα πλακί στο φούρνο είναι:
1 ½ κιλό παλαμίδα
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
3 ντομάτες
2 πιπεριές
Ένα λεμόνι
Αλάτι
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
3 ντομάτες
2 πιπεριές
Ένα λεμόνι
Αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα κόβουμε σε φέτες δύο εκατοστών σε πάχος. Τα στρώνουμε σε ένα ταψί φούρνου. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και αφού τα κόψουμε σε ροδέλες τα τοποθετούμε πάνω στα ψάρια. Το ίδιο κάνουμε και με τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τέλος προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό με τη δάφνη. Περιχύνουμε με το λαδάκι και στολίζουμε τα ψάρια με φέτες λεμονιού τη φλούδα του οποίου έχουμε καθαρίσει.
Σκεπάζουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και προς το τέλος ξεσκεπάζουμε το ψάρι για να ροδίσει.
Για περισσότερη νοστιμιά, δοκιμάστε την ίδια συνταγή προσθέτοντας και λαχανικά όπως καρότο και σεληνόριζα.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου