Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Φελία ή Φελοτήγανα


Φελία ή Φελοτήγανα




felia_779685154.jpg
Τα Φελία ή Φελοτήγανα παρασκεύαζονται από φέτες ψωμιού κι αυγά. Αρέσουν ιδιαίτερα στα παιδιά και μπορούν να σερβιριστούν σαν πρωινό ή κολατσιό.
Υλικά:
1/2 κιλό ψωμί μπαγιάτικο
4 αυγά
2 φλιτζάνια γάλα παστεριωμένο
μαργαρίνη για το τηγάνισμα
ζάχαρη*
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα. Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες και τις βουτάμε στο μίγμα, για μερικά δευτερόλεπτα.
Τηγανίζουμε με τη μαργαρίνη κι από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη. Εναλλακτικά μπορούμε να περιχύσουμε τα φελία με μέλι.
*Μια ακόμη πρόταση που θα τους δώσει ξεχωριστή γεύση είναι να βάλουμε πάνω σε κάθε ζεστή φέτα ψωμιού, παρχαροτύρι (ή άλλο μαλακό κίτρινο τυρί) κομμένο σε λεπτές φέτες.
Όπως κι αν τα δοκιμάσετε είναι εξίσου νόστιμα.
Καλή σας όρεξη!
ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου