Μικρασιάτικα κεφτεδάκια
Τα Μικρασιάτικα κεφτεδάκια είναι ουσιαστικά τα γνωστά μας κεφτεδάκια λίγο παραλλαγμένα.
Υλικά:
½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 αυγό
1 ασπράδι
½ φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
αλάτι
πιπέρι
φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κρόκος
αλεύρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το ρύζι (τόσο ώστε να ‘κρατάει’) και το αφήνουμε να κρυώσει. Αναμιγνύουμε τον κιμά, το ολόκληρο αυγό και το ασπράδι, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και τον δυόσμο και ζυμώνουμε. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθουμε μικρά πλατιά κεφτεδάκια. Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο νερό κι αλάτι και βουτάμε ένα-ένα τα κεφτεδάκια πρώτα στο μείγμα αβγού και μετά σε αλεύρι. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Καλή σας επιτυχία και καλή όρεξη!
Υλικά:
½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 αυγό
1 ασπράδι
½ φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
αλάτι
πιπέρι
φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κρόκος
αλεύρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το ρύζι (τόσο ώστε να ‘κρατάει’) και το αφήνουμε να κρυώσει. Αναμιγνύουμε τον κιμά, το ολόκληρο αυγό και το ασπράδι, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και τον δυόσμο και ζυμώνουμε. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθουμε μικρά πλατιά κεφτεδάκια. Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο νερό κι αλάτι και βουτάμε ένα-ένα τα κεφτεδάκια πρώτα στο μείγμα αβγού και μετά σε αλεύρι. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Καλή σας επιτυχία και καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ http://www.pontos-news.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου