Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΙΕΒ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΙΕΒ





















Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:


4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκαλο

1/2 φλιτζάνι βούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, σκόνη

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο (προαιρετικό)

2 αυγά

1/2 φλιτζάνι αλεύρι, για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Λάδι για τηγάνισμα

Προετοιμασία:

Πρώτα
ετοιμάζουμε το βούτυρο. 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το
σκόρδο και το βασιλικό (αν θα το χρησιμοποιήσουμε). 
Το απλώνουμε σε πλαστική μεμβράνη και του δίνουμε ένα 
σχήμα σαν σωλήνα και το τυλίγουμε σφικτά. 
Τοποθετούμε το βούτυρο στο καταψύκτη για 1-2 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει καλά.

Παίρνουμε το στήθος κοτόπουλου και το
χαράσσουμε κατά μήκος για να σχηματιστεί μια τσέπη. 
Κόβουμε το βούτυρο σε ροδέλες και το τοποθετούμε 
στο εσωτερικό του στήθους. 
Κλείνουμε το στήθος σφικτά έτσι ώστε να μείνει μέσα το βούτυρο και να μην μας χυθεί κατά το ψήσιμο. 
Μπορούμε να το στερεώσουμε με οδοντογλυφίδες.

Κτυπάμε τα αυγά σε ένα μέτριο μπολ με το πιπέρι και το αλάτι.

Περνούμε το κοτόπουλο από το αλεύρι μέχρι να καλυφθεί. 
Αφού καλυφθούν από το αλεύρι τα παίρνουμε και από το αυγό και αμέσως τα περνούμε και από της τριμμένη φρυγανιά για να παναριστούν τα φιλέτα. Τοποθετούμε τα φιλέτα για μισή περίπου ώρα στο ψυγείο.

Βάζουμε αρκετό λάδι να ζεσταθεί σε ένα βαθύ τηγάνι. Τηγανίστε τα φιλέτα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και στις δύο πλευρές.

Σερβίρετε τα φιλέτα κομμένα σε ροδέλες με βρασμένα λαχανικά και αρωματισμένο πουρέ πατάτας. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου