Χαψολάβασο
Άλλη μια συνταγή με το αγαπημένο ψάρι των Ποντίων το χαψί, το μικρό ψάρι που υπήρχε σε αφθονία στον Εύξεινο Πόντο. Στη σημερινή συνταγή μας θα χρησιμοποιήσουμε γαύρο.
Υλικά:500 γρ γαύρο
4 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
2 πράσα
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι πιπέρι
μαϊντανός για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με χλιαρό νερό και φτιάχνουμε χυλό. Κόβουμε σε ροδέλες το πράσο και τα κρεμμυδάκια.
Τα ρίχνουμε μαζί με το γαύρο μέσα στο χυλό. Τα ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην διαλυθούν τα ψάρια και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη!
ΠΗΓΗ http://www.pontos-news.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου