ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ
Πολίτικο χοιρινό με μπαχαρικά
Υλικά:
1 ½ κιλό κρέας χοιρινό σπάλα
250 γρ. κρασί κόκκινο ξηρό
125 γρ. ελαιόλαδο
ανάλογο νερό
½ κ. γ. ζάχαρη
1 κ. γ. κόλιανδρο
αλάτι, πιπέρι μαύρο
Μπαχαρικά:
2 πρέζες γαρύφαλλο
1 πρέζα κανέλα
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
1 πρέζα πιπερόριζα
1 πρέζα κάρδαμο
Εκτέλεση:
Κόβετε το κρέας σε μικρές μπουκιές. Το βάζετε μέσα σε λεκάνη και ρίχνετε το κρασί, το πιπέρι, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε και το μαρινάρετε για 24 ώρες. Αφού περάσουν 24 ώρες, το στραγγίζετε και φυλάτε το ζουμί της μαρινάδας. Σε κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και τσιγαρίζετε σιγά-σιγά το κρέας, μέχρι να ροδίσει. Σβύνετε με το ζωμό της μαρινάδας και το σκεπάζετε με λίγο νερό. Σιγοβράζετε μέχρι να ψηθεί και να δέσει η σάλτσα του.
Σερβίρετε ζεστό
Πολίτικο χοιρινό με μπαχαρικά
Υλικά:
1 ½ κιλό κρέας χοιρινό σπάλα
250 γρ. κρασί κόκκινο ξηρό
125 γρ. ελαιόλαδο
ανάλογο νερό
½ κ. γ. ζάχαρη
1 κ. γ. κόλιανδρο
αλάτι, πιπέρι μαύρο
Μπαχαρικά:
2 πρέζες γαρύφαλλο
1 πρέζα κανέλα
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
1 πρέζα πιπερόριζα
1 πρέζα κάρδαμο
Εκτέλεση:
Κόβετε το κρέας σε μικρές μπουκιές. Το βάζετε μέσα σε λεκάνη και ρίχνετε το κρασί, το πιπέρι, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε και το μαρινάρετε για 24 ώρες. Αφού περάσουν 24 ώρες, το στραγγίζετε και φυλάτε το ζουμί της μαρινάδας. Σε κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και τσιγαρίζετε σιγά-σιγά το κρέας, μέχρι να ροδίσει. Σβύνετε με το ζωμό της μαρινάδας και το σκεπάζετε με λίγο νερό. Σιγοβράζετε μέχρι να ψηθεί και να δέσει η σάλτσα του.
Σερβίρετε ζεστό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου