Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου


Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου




Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου



Μιας και έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε στο χριστουγεννιάτικο κλίμα, ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να φτιάχνουμε μερικές γλυκές λιχουδιές που θα γεμίσουν το σπίτι αρώματα και θα φέρουν το πνεύμα των Χριστουγέννων λίγο πιο κοντά. Η ακόλουθη συνταγή είναι πανεύκολη και θα σας δείξει πως να φτιάξετε τα τέλεια χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια που θα ξετρελάνουν τους πάντες. 

Υλικά:

1 κούπα βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
4 βανίλιες
1 αβγό
2 κουταλάκια baking powder

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το αλεύρι μας με το baking powder. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αβγό και τη βανίλια. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι.

Επειδή το μείγμα θα γίνει σκληρό σταματάμε το μίξερ και ολοκληρώνουμε την προσθήκη του αλευριού ζυμώνοντας με το χέρι. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φυλλαράκι όχι πολύ λεπτό και κόβουμε μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε.

Αν θέλουμε χρωματίζουμε μέρος της ζύμης με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής και φτιάχνουμε μπισκότα δίχρωμα ή και τρίχρωμα ακόμη. Αραδιάζουμε σε αβουτύρωτο ταψί.Αφήνουμε απόσταση ανάμεσα στα μπισκοτάκια μας γιατί θα φουσκώσουν.

Ψήνουμε,ανάλογα το φούρνο και το μέγεθος των μπισκότων, 15-20 λεπτά στους 200°C με αντιστάσεις πάνω-κάτω.

Καλή επιτυχία!




Μιας και έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε στο χριστουγεννιάτικο κλίμα, ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να φτιάχνουμε μερικές γλυκές λιχουδιές που θα γεμίσουν το σπίτι αρώματα και θα φέρουν το πνεύμα των Χριστουγέννων λίγο πιο κοντά. Η ακόλουθη συνταγή είναι πανεύκολη και θα σας δείξει πως να φτιάξετε τα τέλεια χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια που θα ξετρελάνουν τους πάντες.

Υλικά:

1 κούπα βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
4 βανίλιες
1 αβγό
2 κουταλάκια baking powder

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το αλεύρι μας με το baking powder. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αβγό και τη βανίλια. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι.

Επειδή το μείγμα θα γίνει σκληρό σταματάμε το μίξερ και ολοκληρώνουμε την προσθήκη του αλευριού ζυμώνοντας με το χέρι. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φυλλαράκι όχι πολύ λεπτό και κόβουμε μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε.

Αν θέλουμε χρωματίζουμε μέρος της ζύμης με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής και φτιάχνουμε μπισκότα δίχρωμα ή και τρίχρωμα ακόμη. Αραδιάζουμε σε αβουτύρωτο ταψί.Αφήνουμε απόσταση ανάμεσα στα μπισκοτάκια μας γιατί θα φουσκώσουν.

Ψήνουμε,ανάλογα το φούρνο και το μέγεθος των μπισκότων, 15-20 λεπτά στους 200°C με αντιστάσεις πάνω-κάτω.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου