ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΣ!
Μιας και έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε στο χριστουγεννιάτικο κλίμα, ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να φτιάχνουμε μερικές γλυκές λιχουδιές που θα γεμίσουν το σπίτι αρώματα και θα φέρουν το πνεύμα των Χριστουγέννων λίγο πιο κοντά. Η ακόλουθη συνταγή είναι πανεύκολη και θα σας δείξει πως να φτιάξετε τα τέλεια χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια που θα ξετρελάνουν τους πάντες. Υλικά:
Ανακατεύουμε το αλεύρι μας με το baking powder. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αβγό και τη βανίλια. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
Επειδή το μείγμα θα γίνει σκληρό σταματάμε το μίξερ και ολοκληρώνουμε την προσθήκη του αλευριού ζυμώνοντας με το χέρι. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φυλλαράκι όχι πολύ λεπτό και κόβουμε μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε.
Αν θέλουμε χρωματίζουμε μέρος της ζύμης με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής και φτιάχνουμε μπισκότα δίχρωμα ή και τρίχρωμα ακόμη. Αραδιάζουμε σε αβουτύρωτο ταψί.Αφήνουμε απόσταση ανάμεσα στα μπισκοτάκια μας γιατί θα φουσκώσουν.
Ψήνουμε,ανάλογα το φούρνο και το μέγεθος των μπισκότων, 15-20 λεπτά στους 200°C με αντιστάσεις πάνω-κάτω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου