ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ
Λαχματζούν (η τούρκικη πίτσα)
Lahmacun
ΥΛΙΚΑ
150 γρ. μοσχαρίσιο κιμά ή ανάμεικτο (70% μοσχάρι-30% αρνί)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη (χωρίς τα ζουμιά)
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
160 γρ. ζύμη για πίτα (από αλεύρι και νερό)
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι
λίγο μπούκοβο
λίγο πιπέρι
λίγη πάπρικα
Εκτέλεση Συνταγής
Το λαχματζούν σημαίνει στα αραβικά ζυμάρι με κρέας. Παρασκευάζεται από λεπτή λεπτή πίτα και κιμά ή κρέας ψημένο στο φούρνο. Το συνηθίζουν και οι Τούρκοι σε παραλλαγές με κρεμμύδια και ελιές (το κρεατικό εννοείται), οι Λιβανέζοι και οι Αρμένιοι. Στην Ελλάδα το έφεραν οι Πολίτες και οι Αλεξανδρινοί. Είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο!
Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη μας και φτιάχνουμε 2 λεπτές πίτες. Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, την ντομάτα, την πιπεριά, τα μπαχαρικά, τον πελτέ και το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα μείγμα. Στη συνέχεια απλώνουμε μία πολύ λεπτή στρώση του μείγματος πάνω στις πιτούλες που έχουμε ανοίξει και τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 5-7 λεπτά. Τα λαχματζούν είναι έτοιμα!
Τα βάζουμε στο πιάτο και τα γαρνίρουμε με λεμονάκι και λίγη ποσότητα από τα φρέσκα λαχανικά.
Καλή μας όρεξη!
Lahmacun
ΥΛΙΚΑ
150 γρ. μοσχαρίσιο κιμά ή ανάμεικτο (70% μοσχάρι-30% αρνί)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη (χωρίς τα ζουμιά)
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
160 γρ. ζύμη για πίτα (από αλεύρι και νερό)
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι
λίγο μπούκοβο
λίγο πιπέρι
λίγη πάπρικα
Εκτέλεση Συνταγής
Το λαχματζούν σημαίνει στα αραβικά ζυμάρι με κρέας. Παρασκευάζεται από λεπτή λεπτή πίτα και κιμά ή κρέας ψημένο στο φούρνο. Το συνηθίζουν και οι Τούρκοι σε παραλλαγές με κρεμμύδια και ελιές (το κρεατικό εννοείται), οι Λιβανέζοι και οι Αρμένιοι. Στην Ελλάδα το έφεραν οι Πολίτες και οι Αλεξανδρινοί. Είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο!
Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη μας και φτιάχνουμε 2 λεπτές πίτες. Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, την ντομάτα, την πιπεριά, τα μπαχαρικά, τον πελτέ και το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα μείγμα. Στη συνέχεια απλώνουμε μία πολύ λεπτή στρώση του μείγματος πάνω στις πιτούλες που έχουμε ανοίξει και τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 5-7 λεπτά. Τα λαχματζούν είναι έτοιμα!
Τα βάζουμε στο πιάτο και τα γαρνίρουμε με λεμονάκι και λίγη ποσότητα από τα φρέσκα λαχανικά.
Καλή μας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου