Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ

Φωτογραφία: ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ FERRERO ROCHER

Υλικά για 20-25 λουκουμάδες

Σοκολατάκια Ferrero rocher (20-25 τεμ.)

Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Για την ζύμη λουκουμάδων

250γρ. Αλεύρι

250γρ. Νερό

25γρ. Μαγιά

1 πρέζα Αλάτι

 Εκτέλεση

Βάζουμε τα Ferrero rocher στην κατάψυξη για μία ώρα πριν την εκτέλεση της συνταγής. Με αυτό τον τρόπο δεν θα λιώσει η σοκολάτα γρήγορα κατά το τηγάνισμα, έτσι ώστε να προλάβει ο λουκουμάς να τηγανιστεί.

Για την ζύμη λουκουμάδων ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το νερό, την μαγιά και 1 πρέζα αλάτι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον μία(1) ώρα, ώστε να φουσκώσει.

Στην συνέχεια, ανάβουμε την φριτέζα μας ή ένα βαθύ σκεύος σε υψηλή θερμοκρασία για να κάψει το λάδι. Στην συνέχεια με την βοήθεια 2 κουταλιών σούπας που ξεπλένουμε μέσα ένα μικρό μπολ νερού για να μην κολλάει η ζύμη, αναμιγνύουμε το κάθε σοκολατάκι με την ζύμη και την ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Για τα πρώτα δευτερόλεπτα προσέχετε τους λουκουμάδες που ρίχνετε στο λάδι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Τηγανίζετε μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Μπορούμε να τους σερβίρουμε όπως είναι, με σιρόπι σοκολάτας ή/και με παγωτό της αρεσκείας μας για να πάμε στην κόλαση σίγουρα.

Καλή Απόλαυση.























ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ FERRERO ROCHER

Υλικά για 20-25 λουκουμάδες

Σοκολατάκια Ferrero rocher (20-25 τεμ.)

Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Για την ζύμη λουκουμάδων

250γρ. Αλεύρι

250γρ. Νερό

25γρ. Μαγιά

1 πρέζα Αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα Ferrero rocher στην κατάψυξη για μία ώρα πριν την εκτέλεση της συνταγής. Με αυτό τον τρόπο δεν θα λιώσει η σοκολάτα γρήγορα κατά το τηγάνισμα, έτσι ώστε να προλάβει ο λουκουμάς να τηγανιστεί.

Για την ζύμη λουκουμάδων ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το νερό, την μαγιά και 1 πρέζα αλάτι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον μία(1) ώρα, ώστε να φουσκώσει.

Στην συνέχεια, ανάβουμε την φριτέζα μας ή ένα βαθύ σκεύος σε υψηλή θερμοκρασία για να κάψει το λάδι. Στην συνέχεια με την βοήθεια 2 κουταλιών σούπας που ξεπλένουμε μέσα ένα μικρό μπολ νερού για να μην κολλάει η ζύμη, αναμιγνύουμε το κάθε σοκολατάκι με την ζύμη και την ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Για τα πρώτα δευτερόλεπτα προσέχετε τους λουκουμάδες που ρίχνετε στο λάδι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Τηγανίζετε μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Μπορούμε να τους σερβίρουμε όπως είναι, με σιρόπι σοκολάτας ή/και με παγωτό της αρεσκείας μας για να πάμε στην κόλαση σίγουρα.

Καλή Απόλαυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου