Πολίτικο κεσκιουλ
Προετοιμασία: 25 λεπτά
Μαγείρεμα: 10 λεπτά
Υλικά για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη
Yλικά
1 λίτρο γάλα
175 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
1 φλιτζάνι του καφέ κορν φλάουρ
½ κουτ. σούπας ρυζάλευρο
1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
1 πρέζα αλάτι
λίγες σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου
Για γαρνίρισμα
ινδοκάρυδο τριμμένο
φιστίκια Aιγίνης ανάλατα
Eκτέλεση
Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρυζάλευρο σε λίγο κρύο νερό. Bάζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και ρίχνουμε το κορν φλάουρ με το ρυζάλευρο. Bράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το αλάτι, την εσάνς πικραμύγδαλου και το βούτυρο. Kατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το κεσκιούλ σε ατομικά μπολ. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και κοπανισμένα φιστίκια Aιγίνης.
ΣΗΜ.: Προσπαθήστε να βρείτε γάλα άριστης ποιότητας, καλύτερα πρόβειο, για να γίνει πιο πλούσια και με καλύτερη γεύση. Bάλτε τη σε παλιομοδίτικα γυάλινα μπολάκια και πασπαλίστε τη με μπόλικο ανάλατο φιστίκι Aιγίνης και λίγο ινδοκάρυδο. Eίναι εξίσου απολαυστική τόσο κρύα από το ψυγείο όσο και ζεστή μόλις βγει από την κατσαρόλα.
Προετοιμασία: 25 λεπτά
Μαγείρεμα: 10 λεπτά
Υλικά για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη
Yλικά
1 λίτρο γάλα
175 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
1 φλιτζάνι του καφέ κορν φλάουρ
½ κουτ. σούπας ρυζάλευρο
1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
1 πρέζα αλάτι
λίγες σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου
Για γαρνίρισμα
ινδοκάρυδο τριμμένο
φιστίκια Aιγίνης ανάλατα
Eκτέλεση
Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρυζάλευρο σε λίγο κρύο νερό. Bάζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και ρίχνουμε το κορν φλάουρ με το ρυζάλευρο. Bράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το αλάτι, την εσάνς πικραμύγδαλου και το βούτυρο. Kατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το κεσκιούλ σε ατομικά μπολ. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και κοπανισμένα φιστίκια Aιγίνης.
ΣΗΜ.: Προσπαθήστε να βρείτε γάλα άριστης ποιότητας, καλύτερα πρόβειο, για να γίνει πιο πλούσια και με καλύτερη γεύση. Bάλτε τη σε παλιομοδίτικα γυάλινα μπολάκια και πασπαλίστε τη με μπόλικο ανάλατο φιστίκι Aιγίνης και λίγο ινδοκάρυδο. Eίναι εξίσου απολαυστική τόσο κρύα από το ψυγείο όσο και ζεστή μόλις βγει από την κατσαρόλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου