Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΖΑΡΚΑΔΙ ΨΗΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

ΖΑΡΚΑΔΙ ΨΗΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ














Πρόκειται για ένα από τα πιο νόστιμα θηράματα. Δεδομένου ότι είναι και από τα αγαπημένα των σεφ θα βρείτε πάρα πολλές καταπληκτικές συνταγές με διάφορες παραλλαγές. Μπορείτε να εκτελέσετε την παρακάτω και δεν θα βγείτε χαμένοι. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι όσο πιο νεαρό είναι το θήραμα τόσο πιο τρυφερό κρέας έχει.


Υλικά
1 κιλό ζαρκάδι
1 ποτήρι ξύδι
λίγη ζάχαρη
5 κουταλιές αλεύρι
5 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά σούπας ζωμός βοδινού

Εκτέλεση
1. Δημιουργείτε την μαρινάτα χρησιμοποιώντας:
λίγα κλωνάρια σέλινο
λίγα κλωνάρια μαιντανό
1 καρότο κομμένο σε φέτες
1 κρεμμύδι καθαρισμένο
1 πράσο κομμένο σε φέτες
2. Πλένετε το ζαρκάδι με ξύδι και το βάζετε στη μαρινάδα για 12 ώρες.
3. Αφαιρείτε το κρέας και τα λαχανικά και κρατάτε το ζωμό της μαρινάδας και τα σωτάρετε με 3 κουταλιές βούτυρο μέχρι να μαραθούν.
4. Βάζετε στην κατσαρόλα το ζαρκάδι με το ζωμό της μαρινάδας και ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και το ζωμό βοδινού.
5. Βράζετε για 5 - 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 1 ώρα.
6. Στην ίδια κατσαρόλα βράζετε για 5 λεπτά και τα λαχανικά.
7. Μόλις βράσουν βγάζετε το κρέας και τα λαχανικά και κρατάτε το ζωμό.
8. Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε 2 κουταλιές βούτυρο, σωτάρετε το αλεύρι και προσθέτετε το ζωμό που έχετε κρατήσει.
9. Βράζεε ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα.
10. Σερβίρετε το κρέας με τη σάλτσα του γαρνίροντας με τα λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου