Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Κοτόπουλο με πλουγούρ και πασκιτάν

Κοτόπουλο με πλουγούρ και πασκιτάν


kotopoulo_pligouri_434000928.jpg

Το κοτόπουλο με πλουγούρ (πλιγούρι) και πασκιτάν (στραγγιστό γιαούρτι), είναι μια νοστιμότατη Ποντιακή συνταγή και πολύ εύκολη στην εκτέλεσή της.

Υλικά:
1 κοτόπουλο
2 φλιτζάνια πλιγούρι
1/2 κιλό πασκιτάν
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το πλιγούρι και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το ροδίζουμε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε και το πλιγούρι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό, μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό. Αφήνουμε να βράσει και να απορροφήσει τα υγρά. Σερβίρουμε και περιχύνουμε με το πασκιτάν, το οποίο αραιώνουμε με λίγο νερό.
Καλή σας όρεξη
 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου