Μπάμπω ή Ομάτιες ή Μπομπάρι
Υλικά
Έντερο χοιρινό, Εντόσθια διάφορα χοιρινά, Κρεμμυδάκι φρέσκο ή κρεμμύδι ξερό, Ρύζι, Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, Βούτυρο και Λάδι
Εκτέλεση
Παίρνουμε το παχύ έντερο από φρεσκοσφαγμένο γουρούνι, το πλένουμε, το γυρνάμε και το ζεματίζουμε ελάχιστα.
Κόβουμε κρεμμυδάκι και το τσιγαρίζουμε, ψιλοκομμένα συκωτάκια του γουρουνιού, ρύζι ελαφρώς βρασμένο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και γεμίζουμε το έντερο δεμένο. Από την μια πλευρά δένουμε με σπάγγο και από την άλλη μεριά γεμίζουμε. Το τυλίγουμε γύρω γύρω στην κστσαρόλα και βάζουμε από πάνω πλεγμένη κλιματσίδα, ρίχνουμε το ζουμί από το ρύζι και το αφήνουμε μέχρι να βράσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό.
Όταν βράσει το παίρνουμε και το βάζουμε σε ταψί τυλιχτό γύρω γύρω και αφού λιώσουμε βούτυρο και το ρίξουμε από πάνω το βάζουμε στο φούρνο να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου