Πανεύκολα Πεϊνιρλί
Πραγματικά μία συνταγή, πανεύκολη και γρήγορη για τέλεια σπιτικά πεϊνιρλί!!!
- Χρόνος Προετοιμασίας: 40′ λεπτά
- Χρόνος Ψησίματος: 25′ λεπτά
- 7 μερίδες
Tα υλικά
για τη ζύμη
500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 gr. γάλα φρέσκο
200 gr. νερό
100 gr. βούτυρο
30 gr. νωπή μαγιά
3/4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 gr. γάλα φρέσκο
200 gr. νερό
100 gr. βούτυρο
30 gr. νωπή μαγιά
3/4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
για τη γέμιση
500 gr. κασέρι
150 gr. γραβιέρα
150 gr. μπέικον
3 αυγά
500 gr. κασέρι
150 gr. γραβιέρα
150 gr. μπέικον
3 αυγά
Εκτέλεση Συντάγης
Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και το νερό.
Βάζουμε σε ένα μπωλ το γάλα και το νερό και διαλύουμε την μαγιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.
Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε για 5′ λεπτά.
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι, άν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 20′ λεπτά.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 7 κομμάτια των 170 – 180 gr.
Mε τον πλάστη το ανοίγουμε ελαφρά και του δίνουμε μακρόστενο οβάλ σχήμα, σαν βαρκάκι.
Τοποθετούμε τα πεϊνιρλί σε αντικολλητικό ταψί.
Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε.
Περνάμε με ένα πινέλο τα πεϊνιρλί με βούτυρο.
Γεμίζουμε με τα τυριά τα πεϊνιρλί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25′ λεπτά.
Όσο τα ψήνουμε, τα αλείφουμε ελαφρά 1-2 φορές, βούτυρο. με ένα πινέλο.
για το πεϊνιρλί με το μπέικον
Άν θέλουμε να προσθέσουμε μπέικον στο πεϊνιρλί, το προσθέτουμε 10′ πριν το βγάλουμε από τον φούρνο.
Άν θέλουμε να προσθέσουμε μπέικον στο πεϊνιρλί, το προσθέτουμε 10′ πριν το βγάλουμε από τον φούρνο.
για το πεϊνιρλί με το αυγό
Άν θέλουμε να προσθέσουμε αυγό στο πεϊνιρλί, το προσθέτουμε 10′ πριν το βγάλουμε από τον φούρνο, σπάζοντάς το πάνω από κάθε πεϊνιρλί.
Άν θέλουμε να προσθέσουμε αυγό στο πεϊνιρλί, το προσθέτουμε 10′ πριν το βγάλουμε από τον φούρνο, σπάζοντάς το πάνω από κάθε πεϊνιρλί.
ΠΗΓΗ http://www.funkycook.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου