Ρίνα σαγανάκι
Με ρίγανη από την Αλόννησο!
- 350 γραμ. ρίνα
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα αραιωμένη
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι με νεράκι
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- μισή πιπεριά καυτερή
- λίγο άνηθο
- λίγο νεράκι
- λίγο λαδάκι
- λίγο αλατάκι
- λίγη ρίγανη
Υλικά
Εκτέλεση
Αρχικά βάζουμε σε ένα τηγάνι 2 κουταλιές της σούπας λαδάκι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε την ρίνα. Αμέσως μετά βάζουμε την μουστάρδα, μισή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη και ένα κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο. Επιπλέον, προσθέτουμε τον άνηθο, αλατίζουμε και γυρίζουμε το ψάρι και από την άλλη μεριά. Το αφήνουμε στο τηγάνι για πέντε με δέκα λεπτάκια, γυρίζοντάς το όποτε χρειαστεί.
Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, αραιωμένο με λίγο νεράκι και ανακατεύουμε λίγο για να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε σε μια πιατελίτσα, πρώτα το ψάρι και μετά περιχύνουμε την σάλτσα. Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη Αλοννήσου, νόστιμη και μυρωδάτη.
Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ http://www.toarkoudi.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου