Τυρόπιτα Γίγας της μαμάς
Χρειαζόμαστε:
1 κιλό τυρί φέτα
8 αυγά
250 γρ. γιαούρτι
ελαιόλαδο
Πώς το κάνουμε:
- Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με το γιαούρτι και τρίβουμε σε χονδρά κομμάτια τη φέτα και ανακατεύουμε άλλη μια φορά ελαφρώς
- λαδώνουμε το ταψί
- Απλώνουμε 1 φύλλο και το λαδώνουμε
- απλώνουμε ακόμα ένα φύλλο και σε αυτό βάζουμε γέμιση διάσπαρτα να πάει παντού
- κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας
- πριν ψήσουμε στους 200 για μια ωρα περίπου βρέχουμε με νερό το πάνω φύλο
Μας περίσσεψε ζυμάρι και βγάλαμε ακόμα 5 φύλλα με τα οποία φτιάξαμε μια αυτοσχέδια μπουγάτσα με τυρί, όπως είθιστε να λέμε εμείς οι βορειοελλαδίτες. Διότι ως μπουγάτσα χαρακτηρίζουμε το φύλλο και όχι το περιεχόμενο!
- Απλώνουμε φύλλο φύλλο και αλείφουμε με μπόλικο βούτυρο το κάθε ένα
- μόλις τα αλείψουμε όλα βάζουμε στο κέντρο τυρί και τα κάνουμε πακετάκι διπλώνοντας τις άκρες των βουτυρωμένων φύλλων
- δεν αφήνουμε αβουτύρωτο τίποτα
- Ψήνουμε στους 200 για 45 λεπτά
- http://as-mageirepsoume.blogspot.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου