Φτιάξτε πίτα κρητική: Έκρηξη γεύσης!
Είναι από τα πιο νόστιμα Κρητικά παραδοσιακά πιάτα. Δοκιμάστε να φτιάξετε την πίτα και σίγουρα θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας γκουρμέ- φαγητά!
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
400 γρ αρνάκι μπούτι άπαχο κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο σε ροδέλες
400 γρ μυζήθρα τριμμένη
200 γρ κρητική γραβιέρα τριμμένη
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι, κανέλλα
σουσάμι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι και ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Προσθέτουμε το αρνάκι να ροδίσει από όλες τις μεριες και ρίχνουμε κανέλλα, αλάτι και πιπέρι.
Σε λεκανάκι βάζουμε τη μυζήθρα με την τριμμένη γραβιέρα, προσθέτουμε το αυγό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά.
Σε λαδωμένο ταψάκι στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και με τα δάχτυλα το πιέζουμε να σταθεί στα τοιχώματα.
Απλώνουμε το μισό μείγμα αρνιού επάνω στο φύλλο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό μείγμα τυριών επάνω στο αρνί και συνεχίζουμε εναλλάξ με αρνί και τυριά.
Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο πάνω από τη γέμιση και κλείνουμε καλά τις άκρες. Με το πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια του φύλλου με λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180° μέχρι να ροδίσει πάνω και κάτω.
2 φύλλα σφολιάτας
400 γρ αρνάκι μπούτι άπαχο κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο σε ροδέλες
400 γρ μυζήθρα τριμμένη
200 γρ κρητική γραβιέρα τριμμένη
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι, κανέλλα
σουσάμι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι και ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Προσθέτουμε το αρνάκι να ροδίσει από όλες τις μεριες και ρίχνουμε κανέλλα, αλάτι και πιπέρι.
Σε λεκανάκι βάζουμε τη μυζήθρα με την τριμμένη γραβιέρα, προσθέτουμε το αυγό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά.
Σε λαδωμένο ταψάκι στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και με τα δάχτυλα το πιέζουμε να σταθεί στα τοιχώματα.
Απλώνουμε το μισό μείγμα αρνιού επάνω στο φύλλο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό μείγμα τυριών επάνω στο αρνί και συνεχίζουμε εναλλάξ με αρνί και τυριά.
Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο πάνω από τη γέμιση και κλείνουμε καλά τις άκρες. Με το πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια του φύλλου με λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180° μέχρι να ροδίσει πάνω και κάτω.
ΠΗΓΗ http://www.briefingnews.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου