Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Μοσχάρι με πετιμέζι και κριθαράκι


Μοσχάρι με πετιμέζι και κριθαράκι


















μοσχάρι 1 κιλό
κριθαράκι 400 γρ.
ελαιόλαδο1/2 φλ.
βούτυρο 1 κ.σ.
πετιμέζι 1/2 κούπα
αλάτι
πιπέρι
μαιντανό

Πλύντε καλά το κρέας και κόψτε το σε μικρές μερίδες. Τοποθετείστε το σε γάστρα, αλατοπιπερώστε, περιχύστε με το ελαιόλαδο, το πετιμέζι και δυο κούπες νερό. Σκεπάστε την γάστρα και βάλτε στον φούρνο στους 200 C για 20 λεπτά. Χαμηλώστε στους 180 C και ψήστε ακόμα 40-45 λεπτά προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί. Όταν το κρέας είναι σχεδόν ψημένο, ξεσκεπάζετε το σκεύος και προσθέτετε ζεστό νερό και αρκετό αλάτι. Ρίχνετε το κριθαράκι , ανακατευετε με μια κουτάλα ,σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 20 λεπτά ακόμα. Ανοίξτε το σκεύος , βάλτε το βούτυρο και τον ψιλοκομμένο μαιντανό και ψήστε για 10 λεπτά ακόμα. Αφήστε το φαγητό να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά πριν το σερβίρετε. Μπορείτε να τοκάνετε και με ρύζι αντί για κριθαράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου