Η πιο εύκολη τυρόπιτα!
1 φύλλο σφολιάτας
200 γρ. τριμμένη φέτα
Εκτέλεση:
- Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας στον πάγκο εργασίας,
- απλώνουμε παντού το τυρί,
- κάνουμε ένα σφιχτό ρολό τυλίγοντας κατά πλάτος,
- πιάνουμε το ρολό από τις άκρες και το στρίβουμε 5 φορές το λιγότερο και όσο παραπάνω χρειαστεί για να γίνει λεπτό το στριφτό πλέον ρολό.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε περίπου μισή ώρα.
Με την ίδια διαδικασία του στριψίματος, παλιά στο χωρίο, η γιαγιά μου έφτιαχνε με φύλλα κανονικά, τυρί και λίγδα (λίπος από το γουρούνι) την ιδία πίττα.... την έλεγαν πίττα μάσλανα.... Δεν ξέρω από που προέρχεται η λέξη, πιθανώς να είναι βουλγαρική αφού το χωριό μας είναι δίπλα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Η γεύση της πίττας μάσλανα.... υπάρχει στη μνήμη μου και δεν πρόκειται να ξεχαστεί!!!! Έχω να τη φάω από παιδί.... Τώρα πια στο χωριό δεν υπάρχει γιαγιά.... και είναι δύσκολο να έχουμε λίγδα όπως τον παλιό καλό καιρό....
http://as-mageirepsoume.blogspot.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου