Υλικά (για 6-8 μερίδες)
1 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας worcestershire sauce
2 κουταλιές μαγιονέζα
Μισό φλυτζάνι του τσαγιού μαιντανό ψιλοκομμένο
3 φέτες ψωμί μουλιασμένο και στραγγισμένο καλά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό
Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
1 κιλό πατάτες
3 ντομάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
1/4 κεφαλοτύρι σε μικρά κομμάτια
1 κιλό πιπεριές πράσινες και κόκκινες καθαρισμένες και κομμένες σε λωρίδες
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές ροδέλες, πάχους περίπου 1 δαχτύλου και λίγο παραπάνω και τις στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού, τις αλατίζουμε και ρίχνουμε ένα ποτήρι του κρασιού νερό και 2-3 κουταλιές λάδι. Τοποθετούμε μία στρώση με πιπεριές και κατόπιν από πάνω τον κιμά αφού πρώτα τον ενώσουμε ζυμώνοντας με τα υπόλοιπα υλικά . Απλώνουμε τον κιμά πάνω από τις πιπεριές ομοιόμορφα δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα και τελευταία από πάνω τις ροδέλες ντομάτας και τα κομμάτια κεφαλοτύρι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι ο κιμάς να πάρει χρώμα και να σωθούν τα υγρά από το ταψί. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
1 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας worcestershire sauce
2 κουταλιές μαγιονέζα
Μισό φλυτζάνι του τσαγιού μαιντανό ψιλοκομμένο
3 φέτες ψωμί μουλιασμένο και στραγγισμένο καλά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό
Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
1 κιλό πατάτες
3 ντομάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
1/4 κεφαλοτύρι σε μικρά κομμάτια
1 κιλό πιπεριές πράσινες και κόκκινες καθαρισμένες και κομμένες σε λωρίδες
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές ροδέλες, πάχους περίπου 1 δαχτύλου και λίγο παραπάνω και τις στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού, τις αλατίζουμε και ρίχνουμε ένα ποτήρι του κρασιού νερό και 2-3 κουταλιές λάδι. Τοποθετούμε μία στρώση με πιπεριές και κατόπιν από πάνω τον κιμά αφού πρώτα τον ενώσουμε ζυμώνοντας με τα υπόλοιπα υλικά . Απλώνουμε τον κιμά πάνω από τις πιπεριές ομοιόμορφα δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα και τελευταία από πάνω τις ροδέλες ντομάτας και τα κομμάτια κεφαλοτύρι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι ο κιμάς να πάρει χρώμα και να σωθούν τα υγρά από το ταψί. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ http://syntages-tv.blogspot.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου