Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΨΩΜΙ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ

ΨΩΜΙ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ

   Ψωμι με τραχανα και κεφαλοτυρι αφρατα τρυφερα ψωμακια με αρωμα τραχανα 

Ηθελα εδω και πολυ καιρο να φτιαξω αυτα τα γλυκα ψωμακια .

Το τραχανα το προσθετω σε πολλα φαγητα και σκεφτηκα να  προσθεσω και στο αλευρι για ψωμι και εβαλα και μια χουφτα κεφαλοτυρι .

Το αποτελεσμα πολυ καλο ! 

Συστατικα 

600 γρ.αλευρι και 100γρ.αλευρι για το παγκο 

 1 φλ.χλιαρο γαλα 

μισο φλ.τραχανα 3 λεπτα αλατισμενος βρασμενο σουρωμενο 

2 φακελακια μαγια 

ριγανη

 2 κ.γ ζαχαρη 

1.κ.γ αλατι

 1φ.λ κεφαλοτυρι

 2 κ.σ.βουτυρο

 2 κ.σ φρυγανια για το πασπαλισμα 1 αυγο για το αλειμμα 

 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

 Σε μπολ προσθετουμε κοσκ.αλευρι αλατι ζαχαρη ριγανη τα φακελακια μαγια το τραχανα και ανακατευουμε καλα .

Προσθετουμε το βουτυρο το χλιαρο γαλα

 Ανακατευουμε και ζυμωνουμε φτιαχνουμε μια μπαλα.

Σκεπαζουμε το μπολ με τη ζυμη και την αφηνουμε να διπλασιαστει σε ογκο περιπου 1 ωρα εαν ειναι σε ζεστο σημειο .

Οταν φουσκωσει η ζυμη  τη παταμε με το χερι ριχνουμε το κεφαλοτυρι και ζυμωνουμε καλα 

Την κοβουμε στα δυο και ανοιγουμε τα φυλλα οπως πιο κατω στις φωτογραφιες .

Κλεινουμε αλειφουμε με αυγο πασπαλιζουμε με τριμμενη φρυγανια βουτυρωνουμε τα τοποθετουμε στο ταψι και τα σκεπαζουμε με πετσετα κουζινας για 20 λεπτα .

Ο φουρνος πριν τα ψησουμε πρεπει να ειναι προθερμασμενος .

 Ψηνουμε  στους 180 βαθμους για 30 λεπτα περιπου 
















ΠΗΓΗ  http://wwwirida.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου